En snak med Salto & Sigsgaard

Som noget nyt på min blog vil jeg jævnligt stille nedenstående spørgsmål til kendte danske designere. Læs her hvad makkerparret Kasper Salto og Thomas Sigsgaard har i ærmet til os i den nærmeste fremtid, om hvad de taler med deres kollegaer i designbranchen om og se hvad der ligger på deres skrivebord netop nu. SS_Headshot Hvad tales der om i designbranchen i disse dage?  Vi holder meget af at tale om relevante ting, og ting som har en berettigelse i verden. Vi taler meget om, at det mest bæredygtige er ikke at producere noget, hvilket efterlader os til at gøre det ‘næstbeste’; at lave noget som rummer en høj grad af relevans!

Hvem er årets hotteste designer?  Ronan og Erwan Bouroullec har gang i så mange ting i øjeblikket, at de må være lidt ‘hotte’ i hovederne – Men spøg til side, så laver de ofte nogle ret fine ting, og i vores øjne er de interessante fordi de som os er to personer. Det gør at designprocessen bliver præget af en slags demokrati, som vi mener er sundt.

Hvad er årets bedste design og hvorfor?  Det kommer på markedet til ‘3 days of design’ i slutningen af maj, og er en taburet designet af os! Hvad er godt design i jeres øjne?  Det er når der er løst et problem, som så mange mennesker som muligt kan nyde godt af!

Hvilket design er I mest stolte af selv at stå bag?  Opgaven med at lave møbler til ‘Trusteeship Council Chamber’ i UN i New York, har genereret en hel del omtale, men er også et projekt vi er stolte af fordi vi, med al beskedenhed, har løst opgaven godt. Det er lykkedes os at indpasse noget nyt i noget gammelt og af høj kulturel værdi. Det har været en krævende proces, men også meget spændende. UN er glade for vores arbejde, og det er gør os kort sagt stolte. At der oven i købet er kommet et produkt ud af det, er også noget vi er meget glade for; Council Chair som produceres af Onecollection er på markedet, og begynder i stigene grad at blive brugt i forskellige projekter rundt omkring i verdenen.

Om meget kort tid kommer vi som sagt på markedet med en lille taburet. Den er vi også meget stolte af. Det er ofte sådan, at det sidste man har lavet, er det man er mest glad for. I det her tilfælde er det også et projekt vi har været igang med i over 10 år, ja faktisk er det sammen med vores NOSY lampe, noget af det første vi talte om da vi begyndte at lave ting sammen. Det er et produkt som meget præcist beskriver vores tankegang omkring det at designe/at det bør handle om først at finde et godt problem, og så finde en løsning på det.

Hvad ligger på jeres arbejdsbord? Vores borde er altid fuld af ting og sager som har med alt muligt at gøre; både igangværende projekter, ting der skal repareres, dele til prototyper, sløve knive der skal slibes, værktøj, legetøj, utøj;  Nogle ville sige at vi roder….men der er en vis udskiftning i tingene, så man kan også sige, at vores borde er en slags ‘terminal’ for ‘design-genererende input’. Katrine M Larsen_Blog mv_Foto af skrivebord (1) I dag var det Kasper der sad på Council Chair (i øvrigt den først producerede nogensinde) og Thomas sad på den gule Ice Chair. Det skifter lidt, fortæller drengene.  Jeg glæder mig til at deres nye taburet og lover også at vise den her på bloggen.