Royal Copenhagen goes dark

Royal Copenhagen har siden 1775 været synonym med det Musselmalede DNA af blå blomster på hvid blank glasur. I 2006 tog porcelænsproducenten dog det første spadestik mod et mørkere farveunivers med lanceringen af Sort Mega Riflet og dette efterår går de linen ud med ”Sort Riflet” og ”Blå Riflet”.

BlackFluted_page42 BlackFluted_page43 BlueFluted_page45 GAB3740_RoyalC_black_blue_0004 GAB3740_RoyalC_black_blue_0007 GAB3740_RoyalC_black_blue_0011 GAB3740_RoyalC_black_blue_0016 GAB3740_RoyalC_black_blue_0022 GAB3740_RoyalC_black_blue_0026

Det nye nordiske køkken er på blot få år gået fra gastrotrend til indbegrebet af moderne madkultur. Køkkenet forener de bedste nordiske traditioner med impulser udefra og serverer madkunst, der er både rustik og elegant, og det nordiske køkken er også på bølgelængde med tidens design. Det gælder også for Royal Copenhagen, som med de nye mørke stel, hylder det rå og raffinerede.

Klassisk, keramisk & cool
Mange vil nikke genkendende til det ensfarvede riflede udtryk, som Royal Copenhagen introducerede i 2003 med stellet ”Hvid Riflet”. Ligesom sit hvide søsterdesign bygger Sort og Blå Riflet på grundformen bag Musselmalet Riflet, der stammer helt tilbage fra det 19. århundrede, hvor den riflede form fik sit navn efter muslingens skal. Det er således en klassiker, der nu genfortolkes med to af tidens markante farver- sort og kongeblå.

De kraftfulde, næsten maskuline farver bringer ekstra dybde til det velkendte riflede design, men de nye stel har også en særlig mat glasur, der gør overfladen på Sort og Blå Riflet rå og rustik med et næsten keramisk udtryk.

I pressemeddelsen skriver virksomheden: “Med sin stramme minimalisme og matte overflade tilfører delene i Sort Riflet et arkitektonisk element til borddækningen og indretningen af det moderne køkken, mens Blå Riflet serien har bud til dem, der foretrækker Royal Copenhagens signaturfarve i et genkendeligt udtryk tilsat appetitlig avantgarde.

Sort Riflet og Blå Riflet er moderne stel skræddersyet til ”urban living”; brunch, lunch, tapas, te… Produktsortimentet er nøje afstemt hverdagens brugssituationer, og tæller klassikere som termokrus, æggebægre og tekande, der kan bruges som et selvstændigt stel, men naturligvis også i kombination med øvrige serier. I centrum for Sort og Blå Riflet står den smukke tekande, som med sin bambushank sender hilsner til modens verden og bliver et stykke ægte ”køkkencouture”. Tekandens enkle formsprog indbyder samtidig til moderne te-ritual i de smukke kopper med og uden hank, der begge har blank glasur på indersiden”.