Guide til stilen

Kunne du lide Thomas Schlossers indretningsstil, som vist i Bo Bedre tidligere på året? Så guider jeg til hvordan du kan få den samme. Du behøver nemlig ikke at bo i en funkisvilla for at indrette dig med få velvalgte farver og materialer – og skabe små miljøer. På dette moodboard har jeg fanget essencen:

0515 Schlosser lille

Hårde konstraster
Kontrasterne er hårde. De sorte vindueskarme og det sorte læder, et knaldsort flygel holdt op imod de helt hvide vægge og så en masse grønne planter. Det er sådan man modtages i Schlossers bolig og det er visuelt ret effektfuldt. De sorte karme rammer naturen ekstremt flot ind – det er elegant og det er godt tænkt at lade dem få følgeskab af hynde og lænestol i sort læder. I huset er der generelt sparsomt med tekstiler. Der er eksempelvis ingen gardiner og de skarpe Kjærholm møbler inviterer da heller ikke til puder og plaider. Stilen er konsekvent – respekt for det. Skulle man introducere tekstiler ville jeg holde mig til hør i enten hvidt eller aqua.

Opblødning med vandig grøn
De tre farver – sort, hvid og grøn udgør substansen i boligen, men når man bevæger sig videre indenfor blødes der op for de hårde kontraster. Flere farver og materialer introduceres – blandt andet cognagsfarvet læder, træ, messing, kobber, glas, marmor og stål. En masse god kunst og smukt keramik. I hjemmet er der så mange møbler af læder, at det havde været for endimensionelt ikke at blande farverne. Nu jongleres der. Det hele er temmelig overvældende men rumligheden og det store lysindfald er med til at gøre det imødekommende. Særligt da en helt uimodståelig vandig grøn farve dukker op – på pejsens fronter og på  både keramik og maleri. Uden den farve havde det været tungt. Nu bliver det friskt og forårsagtigt og lækkert, at der så heller ikke er flere farve man skal forholde sig til.

Saml tingene i grupper
Der er masser af grønne planter i de mørke krukker – naturen er dermed trukket med indenfor og ønsker du at gøre det samme så lad være med at blande alt for meget forskelligt botanik. En stor samlet klump af ens planter – eksempelvis figentræer som her, fungerer rigtig godt. Lad være med at sprede dine potteplanter rundt i hele hjemmet – saml dem istedet i grupper. Også keramikken er samlet i grupper som ekempelvis midt på spisebordet – istedet for at være spredt alle vegne. Du kan gøre det samme og det spiller i og for sig ingen rolle hvor kostbare tingene er. Kig istedet på former og farver. Når du samler tingene i grupper skal du huske også at lade nogle flader være helt fri for ting – så får øjnene ro til at hvile inden de på ny skal på ogdagelse.

Indtag dine rum
De mange møbler og kunstgenstande får rigeligt med luft. Havestuen har plads til et flygel og man kan så let som ingenting komme omkring det. Har du ikke plads til et flygel så lad være med at have det – hvis du vel og mærke vil bo smukt. Stuen har op til flere ”settings”, her er både en arbejdsplads, et sofaarrangement og et fredeligt hjørne ved pejsen med plads til en daybed og sågar et fritstående kunstværk. Læg mærke til at rummene er indtaget. Mange begår den fejl at de møblerer rundt langs kanterne istedet for at indtage og bruge af pladsen midt i rummene. Fortvivl endelig ikke hvis der er ledig gulvplads når du er færdig med at indrette. Det er bare skønt.

Tænk på poropotionerne
Månedens bolig er også et godt eksempel på at store rum kræver meget belysning. Og store lamper. Læg mærke til hvor godt det virker i spisestue, havestue, stuen og i trapperummet. Lamperner er i den grad med til at møblere og helt forkert havde det set ud med snoldede små loftslamper. Jeg er også vild med at der er indrettet flere mindre miljøer i stuen istedet for en enkelt enorm hjørnesofa, der havde fyldt det hele.

Photo by Kira Brandt, Styling and Text by Katrine Martensen-Larsen

Moodboardet ovenfor er skabt med udgangspunkt i konceptet MOODBOKS – en værkstøjskasse fyldt med materialeprøver og en opslagstavle, hvorpå du selv kan arbejde med det visuelle udtryk i din indretning. Du kan bestille din egen MOODBOKS og læse meget mere om konceptet her: MOODBOKS.