Nordisk julebord

Dette smukke julebord er dækket af arkitektparret bag Space Copenhagen, Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou. Med en blanding af overdådige vintage glas, store trækugler, stentallerkener, magnoliegrene, et hav af stearinlys og design af blandt andet Henning Koppel og parret selv er stilen enkel, ultra æstetisk og meget nordisk.

Space-030041-3

Space-030053-2 Space-030061 Space-030063 Space-030068 Space-030070 Space-030071 Space-030076 Space-030079 Space-030093

Hvad er temaet I jeres julebord?
At der altid er plads til een til …

Hvorfra fik I inspirationen?
Bordet tager sit udgangspunkt i en masse at de kvaliteter vi altid arbejder med i vores arbejde. Vi elsker det autentiske, det organiske, det moderne med det gamle, sammenstillingen af smukke materialer brugt på nye måder, det varme, det menneskelige, det nysgerrige …

Hvordan holder I juleaften / jul?
Samværet med familien juleaften starter som regel tidligt på dagen, hvor vi bruger tid sammen på at gå og forberede, lave mad, dække bord, lege og bage med børnene som er ved at blive tossede af spænding, pynte juletræ og nogen når som regel også i kirke for at høre en julegudstjeneste…

Hvem holder I julen sammen med?
Familien i alle aldre – Vi har begge store familier så antallet af kuverter vil nok nå op på minimum det tre eller firdobbelte på selve aftenen.

Hvad består menuen af?
And og Ris a la Mande. Og dejlige vine.

Har I en særlig tradition juleaften / juleaftensdag?
Når vi har været igennem den dejlig lange middag og har danset om juletræet og lysene på træet er tæt på at være brændt helt ud, så slukker vi alt lyset i huset og så skal man sætte sin stemme på det lys man tror, er det sidste der brænder. Så sidder vi alle sammen musestille i mange minutter og følger de sidste lys, – og de laver det smukkeste skyggespil på loftet og væggene … Og ændrer sig hele tiden. Det er en dejlig måde lige at mærke julen helt intenst – og også mærke hvordan børnene lige køler ned og oplever det helt magiske ved bare at være sammen.

Hvad har I dækket bordet med?
Glassene er vintage fra Fil de Fer. De lyse ovale stentallerkener i flere størrelser er fra Oliver Gustav. Pyramidebestik fra Georg Jensen. Karaflerne er designet af Henning Koppel for Georg Jensen. Skåle og fade er Liquid Serien designer af Space for Georg Jensen. Servietterne er fra Rue Verte.  Trækugler fra Fil de Fer. Skind på stole fra Rue Verte. Alterlys fra Irma og store Magnoligrene fra torvet.

Spisebord / Unika bord tegnet af Space – Massivt egetræslangbord lavet ud af en planke, mørk grå tone – højglans lakoverflade.
Stole / Spine Kollektionen af Space for Fredericia Furniture.

Photos by Lars Ranek, Tekst by Katrine Martensen-Larsen