Inspiration til julens borde

Julen nærmere sig med hastige skridt og vi skal i gang med at dække borde til højtidens mange sammenkomster. Måske jeg her kan hjælpe med lidt inspiration til at dække et smukt bord?

Jeg har boltret mig med Bretagne-stellet, der i øvrigt står højt på min ønskeseddel i år, og har blandet med helt hvide Sanccere-middagstallerkerner. Begge stel fra franske Pillivuyt. Hertil høje mundblæste champagneglas fra Mulberry At Home, grønlige drikkeglas hjembragt fra Marrakesh, vintagebestik og mundservietter i aquafarvet hør fra svenske Linum.

Bordet har jeg dækket i min stue, hvor væggene er malet i Farrow & Ball‘s Blue Grey. Stolene er originale sideshells i glasfiber, produceret af Herman Miller, i farven Seafoam. Det rustikke træbord har jeg med hjem fra min tid i England – det samme gælder bowlingkuglerne af træ, som jeg engang har fundet på et loppemarked i Bath.

Den blå 2Lip vase fra Holmegaard har jeg byttet mig til – i vasen står en enkelt eucalyptusgran og to høje hortensia’er i en falmet grønlilla nuance. Begge dele fra min yndlingsblomsterforretning, Tina Sandegaard Blomsterkunst på Godthåbsvej. På bordet står også en rustik trælysestage som jeg har fået af min svigerinde, lidt kogler jeg i sin tid har samlet ved mit sommerhus, og som jeg genbruger år efter år.

I skålene ligger de fineste julestjerner udført af Gaia Brandt og det hele er smukt fotograferet af Kira Brandt.

imgl3529