Afdæmpede ”non-colours” i sand og sten, kølige blågrønne nuancer og enkelte sorte elementer. Det er hovedingredienserne i min farvepalette. I en markant, hvidpudset, nyklassicistisk villa på Frederiksberg har jeg indrettet mig helt efter mit eget hjerte. Bedst kan indretningen beskrives som en nordisk fortolkning af den engelske countrystil.
Jeg er vokset op i et hjem med en mere end almindelig interesse for design. Min mor er uddannet indretningsarkitekt fra Skolen for Boligindretning, og min far solgte danske snedkermøbler. Sammen grundlagde de forretningen Tapet-Café i Gentofte i slutningen af 1970’erne, så man kan vel godt sige, at jeg har fået æstetik ind med modermælken. Der blev i hvert fald talt rigtig meget om god smag og godt design i mit
barndomshjem.
Jeg arbejdede i en årrække hos Mulberry i England og her blev jeg meget begejstret og superinspireret af deres interiørkollektion. Stilen var med sine rustikke træmøbler, mønstrede hørtekstiler, overdådige chenilleplaider og puder, trimmings og possementer så anderledes og så langt fra det stramme danske arkitektvælde, jeg var vokset op med. Det var befriende, og det var første gang, jeg så, at der også var en anden vej. Jeg brugte da også en stor del af min løn på at købe møbler, plaider, puder, lamper, tekstiler og porcelæn fra Mulberry og tingene har jeg stadig omkring mig. Men jeg har tonet den engelske countrystil noget ned. Blandt andet ved at mikse træmøblerne med et par sorte kinesiske lakborde, og så har jeg ompolstret de to Chesterfield-sofaer i et langt mere afdæmpet og ensfarvet tekstil.
I køkkenet har de seks Eames-glasfiberstole i farven seafoam erstattet Corbusier-kurvestolene og bidraget til et lettere og mere nordisk udtryk, og ved arbejdsbordet i stuen har en klassisk Arne Jacobsen-syverstol, polstret i sort skind, samt en fransk industribordlampe sneget sig ind. Jeg kan godt lide kombinationen af det gamle kinesiske, det rå franske industrilook og det klassisk danske.
Noget, der helt konsekvent går igennem mit hjem er de afstemte farver på væggene, som gør, at man oplever en helt særlig harmoni, når man
bevæger sig rundt. Ved første øjekast kan man ikke umiddelbart sætte ord på, hvilke farver jeg har brugt, men man fornemmer tydeligt, at stemningen er hyggelig og indbydende. Alle farver er fra det engelske firma Farrow & Ball, som jeg sværger til. Deres farvepalet er sublim, og farverne mættet med pigment, så væggene fremstår matte, nærmest fløjlsagtige.
Photos by Mikkel Adsbøl. Styling by Katrine Martensen-Larsen