Hotel Chocolat – fra bønne til bord

Det var de to britiske entreprenører Angus Thirlwell og Peter Harris, der for 20 år siden etablerede det britiske luksuschokoladeunivers Hotel Chocolat. Sammen har de redefineret chokolade-konceptet ved at binde fremstillingen af luksuschokolade sammen med salg og dyrkning og i dag er Hotel Chocolat fortsat en af de eneste chokoladeproducenter, der dyrker deres egne kakaobønner.

Boucan_NURSERY_Green PodsBoucan_NURSERY_Cocoa Pods

HOTEL DEC12_NURSERY_Cuthbert

HOTEL DEC12_NURSERY_Pod Shells HOTEL DEC12_NURSERY_SeedlingsNURSERY_Cocoa Beans HOTEL DEC12_NURSERY_Worker

Forretningen er vokset fra at være en prisvindende webshop til et univers af fysiske butikker, restauranter, plantager og spahotel, hvoraf den første fysiske butik åbnede dørene i 2004. Hotel Chocolat fortsætter med at overraske ved at tilbyde noget helt anderledes end gængs chokolade, nemlig et gennemført univers af spiselig luksus med en humoristisk og moderigtig kant.

I 2011 åbnede Hotel Chocolat et hotel på Rabot Estate grunden på Saint Lucia, der også er hjemsted for brandets Boucan-restaurant og dens banebrydende ”kakao-køkken”. Stedet kom i 2012 ind på Condé Nast Travelers liste over hotte nye hoteller.

HOTEL DEC12_OUTSIDE_Lodges_landscape HOTEL DEC12_POOL_Infinity Pool HOTEL DEC12_POOL_Piton HOTEL DEC12_RESTAURANT_Sunset Piton HOTEL DEC12_SPA_Cocoa Juvenate Collection_landscape HOTEL DEC12_SPA_Cocoa Juvenate Spa HOTEL DEC12_SPA_Curtains HOTEL DEC12_SPA_OIls_landscape

HOTEL DEC12_FOOD_Cacao Cuisine HOTEL DEC12_LANDSCAPE_Sea View

Den første butik i Danmark åbnede på Strøget i 2012, og her kan virksomhedens unikke ”Bean to Bar” koncept opleves. Bean to Bar betyder, at de hos Hotel Chocolat Roast & Conch i København får leveret sække med hele kakaobønner, der i butikken gennemgår den imponerende forvandling fra bønne til chokolade til salg på hylderne. Hos Hotel Chocolat i København er der desuden café, der byder på kakaoholdige oplevelser, der ikke kun begrænser sig til det søde køkken, men også spiller et puds i lækre frokostanretninger med mere.

Ud over chokolade kan man også købe Hotel Chocolats prisvindende beauty linje, Cocoa Juvenate, der er inspireret af klimaet, duftene og naturligvis den kakao der dyrkes på Sankt Lucia omkring Hotel Chocolats egne plantager. Også i Københavns Lufthavn og i Frederiksberg Centeret kan du finde en Hotel Chocolat butik. Stederne og chokoladen kan varmt anbefales.