Terraced house in English style

 ”Når vi flytter køber vi nye møbler. Vi ser på møbler som en slags mode. Som ting der bliver irrelevante, hvis de står i de forkerte omgivelser. Vores kunst skiller vi os imidlertid ikke af med – men vores smag udvikler sig ad åre, fortæller Camilla Gloerfeldt-Tarp mens hun viser mig rundt i sit hus i Klampenborg. 

KLAMPENBORG_02_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_03_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_04_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_05_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_06_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_07_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_08_HIGH_LOWKLAMPENBORG_09_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_10_HIGH_LOWKLAMPENBORG_11_HIGH_LOWKLAMPENBORG_12_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_13_HIGH_LOWKLAMPENBORG_14_HIGH_LOWKLAMPENBORG_15_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_16_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_17_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_18_HIGH_LOWKLAMPENBORG_19_HIGH_LOWKLAMPENBORG_20_HIGH_LOW

KLAMPENBORG_22_HIGH_LOW

Mod på indreting
Tre ting var på forhånd givet, da Camilla Gloerfelt-Tarp og hendes mand Martin Rasmussen gik i gang med en total renovering af et engelsk rækkehus i Klampenborg. ”Vi ville ikke springe over hvor gærdet var lavest – alt skulle sættes i stand fra grunden, og så ville vi hverken bo med traditionelt dansk design eller i et hjem, hvor hvidt og slidt dominerede indretningen”, forklarer Camilla Gloerfelt-Tarp.

Upstairs-downstairs
”Vi valgte et engelsk rækkehus, fordi det er bygget efter den engelske town-house model. Med den klassiske upstairs-downstairs fordeling; køkken i kælderen, stuer i midteretagen og værelser øverst, og med en lukket gård, hvor børnene kan løbe og lege. Sådan en type hus kom vi fra i London, så det var en bekendt og familiær måde at flytte hjem på. Og så er netop disse bevaringsværdige huse, fra begyndelsen af 1900-tallet, propfyldt med smukke detaljer; massiv sildebensparket, dekorerede stuklofter, svenske porcelænsovne, svungne trapper, messinghåndtag, flot træværk omkring dør- og vinduespartier og gamle glas i vinduerne. Detaljer man nærmest ikke kan købe for penge i dag”, fortsætter Camilla Gloerfelt-Tarp.

Spisebord af genbrugt plankeværk
Men hvordan skulle huset så indrettes? ”Vi synes det var sjovt at give vores hjem et internationalt præg”, forklarer parret, som begge i årevis har beskæftiget sig med køb, salg og istandsættelse af huse og lejligheder i London. ”Vi har naturligvis fået en mere engelsk smag efter så mange år i London, og vi har måske også fået en modigere smag, hvad angår brug af farver og tapeter. Vores udgangspunkt var, at vi ville indrette os i en stil der var tro mod husets arkitektur, men uden at det blev fornemt”.

At parret nu bor i Danmark behøvede som sagt ikke at betyde, at huset skulle fyldes med dansk design. Camille Gloerfelt-Tarp og Martin Rasmussen har i stedet ladet sig inspirere af indretninger på eksklusive hoteller, mondæne restauranter, butikker og showrooms rundt omkring i verden. Steder hvor man ofte støder på de nyeste indretningsidéer. Og så har parret iøvrigt ikke været flove over at købe sig til indretningshjælp. Eksempelvis har den engelske hotshot interior decorator Rabih Hage indrettet spisestuen, med blandt andet et spisebord lavet af den hollandske designer Piet Hein Eek – en mosaik af genbrugt og lakeret plankeværk, hertil stole betrukket i gråt skind.

Et tværsnit af ens sindstilstand
Netop spisebordet, de overdimensionerede sofaer, lænestole og lamper på fødder af træstammer, spejle med rammer af ponyskind samt håndtrykte silketapeter i metallicafarver leder tankerne i retning af noget britisk og noget excentrisk. En stil der rent faktisk afspejler Camilla Gloerfel-Tarps farverige personlighed. ”Boligindretning er til en vis grad et tværsnit af ens sindstilstand og stemninger på et givent tidspunkt. Og successfuld indretning er, efter min overbevisning, når man forstår at sætte sit unikke individuelle præg på boligen samtidig med, at man tager respektfuldt udgangspunkt i bygningens særlige karakter. Her har vi forsøgt at tage udgangspunkt i rækkehusets arkitektur, kombineret med ønsket om at tage lidt af London med hjem”, afslutter Camilla Gloerfelt-Tarp med et smil.

Photos by Stuart McIntyre, Text and Styling by Katrine Martensen-Larsen