K for Kristian

Kristian Stoltze, manden bag at-bo-reolen, bor i en charmerende lejlighed midt på Amagerbrogade, højt hævet over byen og med smukke originale detaljer. En ting er gennemgående i hans indretning – de mange gamle bogstaver.

KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København KRISTIAN_bolig_København

 

”Jeg er vild med gamle bogstaver, og de bedste er dem, der har en historie, som eksempelvis mit store R, der hænger i spisestuen. Et bogstav, der indgik i Nordisk Fjer og sad på toppen af deres bygning, og som nogen hentede bed derfra, dengang firmaet gik konkurs,” fortæller Stoltze. Hvorvidt der var ham selv, melder historien ikke noget om.

De mange bogstaver, hvoraf de fleste er K’er som hans eget forbogstav, finder Kristian rundt omkring på loppemarkeder og rejser. Materialerne kan være træ, metal, messing, plexiglas, og størrelserne varierer fra bittesmå til op mod 60-70 cm. For at vække Kristians interesse skal de være gamle og altså helst med en historie, han kan få fortalt, og som han kan fortælle videre til nysgerrige gæster.

Nogle af bogstaverne hænger stationært på væggen, andre står på reoler og hylder. Men langt de fleste står på toppen af de høje paneler, der beklæder væggene i spisestuen. Således hygger han sig med de små opstillinger, ligesom hans gæster og børn også flittigt flytter rundt og skriver små statements med bogstaverne. ”På den måde bliver de både levende og legende. Jeg tror ikke, der går en dag, hvor jeg ikke har nogen af bogstaverne i hånden, ” fortæller Kristian.

Den store passion for bogstaverne stammer fra Kristians helt store ungdomsfascination – graffiti: ”Jeg er dybt fascineret af graffiti og historien bag fra begyndelsen af 1980’erne. Derfor har det altid inspireret mig at lege med bogstaver, da de jo er essensen i graffiti,” afslutter han.

Fakta
Kristian Stoltze er snedker og elsker at arbejde med kvalitet og ting, der har sjæl, og derfor var det nærliggende for ham at udleve sin passion for træ og dets bearbejdning i samarbejde med at-bo-reolen. Hans arbejde består af innovation og al udvikling af firmaets produkter samt håndtering af større projekter og totale indretninger. ”at-bo er en gammel dansk virksomhed fra 1967. Vores design er meget funktionelt og har vakt stor opmærksomhed og anerkendelse i hele Danmark. I Danmark har vi forsynet flere generationer med reoler, og jeg sætter en stor ære i at videreføre firmaet.”

Photos by Stuart McIntyre, Text and Styling by Katrine Martensen-Larsen