Dansk æstetik i Cannes

Det var drømmen om at prøve noget helt andet, der i 2001 fik kæresteparret Julie Budik og Nicolai Suhr til at sige deres respektiv jobs op og sælge alt hvad de ejede. ”Vi havde talt om at flytte til udlandet igennem et stykke tid og nu skulle det bare være”, forklarer parret, der valgte at rykke teltpælene op og flytte fra Rungsted Kyst til Cannes i Sydfrankrig.

Nicolai -01 Nicolai -02 Nicolai -03 Nicolai -04 Nicolai -05 Nicolai -06 Nicolai -07 Nicolai -08 Nicolai -09 Nicolai -10 Nicolai -11 Nicolai -12 Nicolai -13 Nicolai -14 Nicolai -15 Nicolai -16

”Grunden til at vi valgte at slå os ned i lige netop Cannes, var fordi at der havde vi lige været på ferie og vi var begge ret begejstrede for byens puls, klimaet og den omkringliggende natur. Man bor ud til havet, der er fantastiske golfbaner – og med kun halvanden times kørsel kan du komme på ski. Og så er byen tilpas stor til at her ikke bliver kedeligt, her er altid en masse farverige mennesker – selvfølgelig primært på grund af de mange festivals som afholdes i byen. Man er heller ikke længere væk fra København end at vi let kan flyve hjem og folk let kan komme herned og besøge os”.

Planen var, at parret ville åbne en tøjbutik – primært med danske mærker så som Stella Nova og Day og Munthe plus Simonsen. Julie havde arbejdet på Diesels hovedkontor i København, så hun havde god erfaring indenfor denne branche og alt var da også købt ind på forhånd så butikken kunne åbne – så snart lokalet var fundet.

Nogle år senere startede Nicolai en mæglerforretning (for både salg og udlejning), for som han forklarer det: ”var der i den grad mangel på kvalificerede mæglere i Sydfrankrig” og han havde blandt andet arbejdet som ejendomsmægler i Danmark. At hverken Julie eller Nicolai kunne tale et ord fransk så de ikke som noget problem. ”Vi stødte på mange ubehjælpsomme og sure franskmænd i begyndelsen, men det var bare indtil at de indså, at vi virkelig ville det her og at vi jo var flinke nok”, forklarer parret, som i dag er på fornavn med alle i byen og stamgæster på en række af de mest eftertragtede restauranter i byen.

Da der var styr på det forretningsmæssige kastede parret sig ud i at finde den perfekte lejlighed. ”I begyndelsen havde vi lejet en lille bitte lejlighed i Palm Beach området – på 40 m2 men med en tagterrasse på det tredobbelte. Nogle år senere købte vi et lille byhus i tre etager også med tagterrasse i den gamle by, men området var alt for turistet og vi blev trætte af de mange trapper og de få kvadratmeter på hver etage”.

Nicolai havde som mægler fingeren på pulsen og da han så herskabslejligheden på den øverste etage i det mondæne villakvarter – cirka fem minutters gang bag Rue de Antibes (hovedgaden i Cannes, red) slog parret til. ”Her skulle godt nok gøres en masse – men stukken, trægulvene, pejsene og de to franske altaner med udsigt fra henholdsvis spisestuen og soveværelset kunne vi ikke stå for”, forklarer parret.

”Vi rev et par vægge ned mellem det oprindelige køkken, entreen og en mindre stue så vi kunne få et stort åbent og luftigt køkkenalrum. Vi fjernede også alle de gamle tæpper og jublede da de originale terrazzofliser dukkede op i entreen. Terrazzofliser som alle franskmænd nu om dage synes er helt forfærdelige, men som vi er helt vilde med”, fortsætter Nicolai. Et gæsteværelse kan lejligheden imidlertid ikke byde på, men som parret selv siger med et smil: ”så gør det ikke spor, for så kunne vi ikke lave andet end at varte gæster op”.

Indretningen hos Nicolai og Julie er udpræget dansk og Poul Kjærholms klassiske møbler står som ikoner i de smukke højloftede rum. ”Jeg tror man bliver endnu mere glad for dansk design og har endnu mere behov for at omgå sig med det når man er væk fra Danmark”, forklarer Julie og da vi afslutningsvis spørger om der er nogle ting der aldrig ville få lov at komme indenfor her, svarer parret efter at have tænkt sig lidt om: ”Vi er ikke så glade for stærke farver og provence-stilen kommer vi helt sikkert aldrig til at lukke ind”.

Photos by Mikkel Adsbøl, Text and Styling by Katrine Martensen-Larsen