Henning Kerns penthouse

Sofa og lænestole i læder, med rammer af blankt krom, tæpper af koskind og kaninpels, leopardmønstret sengetøj, moderne malerier, antikviteter, guldsko og spejle i overdådige rammer. Et par knaldrøde metalskabe, blanke hvide og sorte overflader på borde og stole og enkelte eksotiske blomster. I anledningen af Henning Kerns 50 års fødselsdag, bringer jeg her reportagen fra hans cool og kontrastfyldte penthouse på Islands Brygge.

_O8Z3423

_O8Z3434 _O8Z3439 _O8Z3445 _O8Z3456 _O8Z3459 _O8Z3463 _O8Z3466 _O8Z3475 _O8Z3476 _O8Z3479 _O8Z3481 _O8Z3487 _O8Z3493 _O8Z3495 01

”Jeg flyttede hertil netop som denne boligblok var færdigbygget. Jeg gik efter den lejlighed med absolut mest lys. Efter at have boet i en ældre kvistlejlighed på Frederiksberg, havde jeg brug for mere plads, lys og luft, – og brug for at få solen med helt ind midt i rummene. Jeg har altid haft en drøm om en altan og om at følge lyset og solen hele dagen, – fra både øst, syd og vestvendte vinduer. Og så havde jeg et stærkt behov for at kunne se en masse horisont og en masse himmel. Jeg er ikke særlig praktisk anlagt og er ikke typen der sætter alt i stand fra scratch – derfor var denne nyistandsatte lejlighed perfekt”, fortæller han.

Lys, horisont og himmelrum
Og netop lys, horisont og himmelrum, er der overflod af i Kerns penthouse på Islands Brygge. Mod øst ser man tværs over Amager, – og på klare dage helt til Sverige. Mod syd er der et fantastisk view langs Bryggen og mod vest kigger man over havnen og hele det indre København. Lejligheden har da også både øst, syd og vestvendte terrasser, – med adgang via store skydedøre fra soveværelser, køkken og stuerne. På stille varme sommerdage, når det hele står åbent, og en sval brise strømmer igennem lejligheden, er det som at befinde sig på et skib midt i storbyen.

Amok med indretningen
”Jeg er ret vild med at bo her”, fortæller Henning, som dog lige skulle vænne sig til tanken om at køre over Langebro hver aften. ”Men det føles fedt at komme lidt væk fra City, og så synes jeg mine ting passer godt ind her. De får god plads, og tilføjer noget personlighed til disse moderne lejligheder, som ellers godt kan være lidt kønsforladte. Nogen vil sikkert mene jeg er gået amok med indretningen, – som for eksempel med min samling af spejle i overdådige guldrammer i badeværelset. Men jeg synes det er sjovt og dekorativt. Og en god måde at bringe liv til de ellers ret enkle badeværelser”.

Eklektisk stil
Selv kalder Henning sin indretningsstil eklektisk; et miks af gammelt og nyt, arvestykker og loppemarkedsfund, antikviteter, moderne kunst og design, – som han blander i fortrinsvis neutrale farver, – sort, hvid og creme, og metaller som stål, krom og guld. Sjovt nok de samme ”non-colours” de bruger hos DYRBERG/KERN. Men så lige med et pift af en stærk farve, – som for eksempel de røde metalskabe i soveværelset. ”Sammensætningen af de forskellige stilarter er et udtryk for, at ikke kun én bolig trend er den rigtige, men det er også for sjov. Jeg dekorerer sjældent helt om, men ændrer lidt løbende”, forklarer Henning.

Fortvivlede skæve eksistenser
Der er også sket en masse på Bryggen den seneste tid. Henning fortæller, at da han flyttede hertil var det hele en stor byggeplads og de gamle skæve eksistenser gik lidt forvildede rundt, – fortvivlede over udviklingen. ”Men det er synd for kvarteret, at de helt er forsvundet, – de var med til at give området karakter”.

Kunstnere, gallerier og børnefamilier
”Jeg håber virkelig, at der fortsat er plads til de mange kunstnere og gallerier, der har etableret sig på Islands Brygge. I dag er her fyldt med unge børnefamilier, og det giver et noget andet bybillede. Der er måske mere liv og et grundlag for flere butikker. Men det kan også hurtigt blive for pænt. Jeg kan godt lide mikset”, afslutter Henning Kern.

Om sin indretningsstil fortæller Henning Kern: ”Jeg skal kunne holde ud at se på tingene over længere tid, og indretningen skal være i det mindste en smule praktisk. Jeg elsker kontraster som gammelt/nyt, maskulint/feminint, sort/hvid, og indretning, – ligesom så meget andet, skal have en impact”.

Photos by Stuart McIntyre, Text by Katrine Martensen-Larsen