Harmonisk hjem i Klampenborg

Når man træder indenfor hos Sarah og Hjalte Gloerfelt-Tarp sænker der sig en bemærkelsesværdig ro i både krop og sjæl. Hvorfor? Fordi farverne på både vægge og interiør er usædvanligt harmoniske – afdæmpede non-colours i hvide, grålige, beige og brune nuancer. Der er gennemført æstetisk, ikke vilde eller provokerende elementer noget sted, men dog alligevel et lille twist hist og her ”for at det hele ikke skal blive for kedeligt”, forklarer Sarah.

Publication6

Publication1

Publication2

Publication6

Publication6

Publication7

Publication8

Publication9Publication10

En smule pang
De voluminiøse grønne figentræer i vindueskarmene, den markante Miro-plakat, der byder velkommen i entreen og de indbydende lænestole polstret i humoristisk Beatles-stof, er eksempler på den smule pang der skulle til for at det er gået op i en højere enhed. Citat fra Sarah…

Materialerne er gennemgående naturlige – hør og bomuld på de polstrede møbler, solide og rustikke borde af træ og spisestuestole i mørkt fineret egetræ. Væggene, der overalt er malet med fløjlsbløde afdæmpede farver fra engelske Farrow & Ball, får det detaljerige (og for de engelske rækkehuse så karakteristiske) træværk på dør- og vinduespartier til at stå frem nøjagtig som det fortjener. Gulvene i stueetagen er slebet og behandlet med lud og sæbe – sådan som de altid har været.

Men når man bevæger sig rundt i Sarah og Hjaltes harmoniske bolig dukker der også små overraskelser op – som eksempelvis de brede sorte striber på tapetet i soveværelset, kontormøblerne i glas, børstet stål og sort skind eller i køkkenet, med det uimodståelige håndmalede mønstrede gulv.  Mønsteret, der er taget fra en italiensk klinke, er udført af maleren Søren Blomsterberg. ”Det er jo en gammel skandinavisk tradition at male sine trægulve og det skaber rum og liv med mønster på så stor en flade”, fortæller Sarah og fortsætter: ”Gulvet var allerede malet sådan her, da vi købte huset, men en vandskade gjorde at vi måtte have Søren ud igen og genskabe det meste af det”.

Fortid i London
Efter mange år i London valgte parret for et par år siden at flytte tilbage til Danmark. ”Først i en lejlighed i indre by, men da vores drenge blev lidt større fik vi lyst til at komme ud af byen. Hjaltes søster havde et rækkehus i samme karré (i øvrigt tidligere vist i IN, red), så da vores ejendomsmægler en dag ringede og sagde, at han havde det perfekte engelske rækkehus til os, var vi ikke svære at overtale. Vi vidste jo præcis hvor dejlige husene er og hvor fedt det er for børnene med den fælles gård. Hverken Hjalte eller jeg er havemennesker. Jeg elsker en smuk have men har ingen interesse i at passe den. Og så var huset bare rigtig smagfuldt istandsat af de tidligere ejere, så det var egentlig mere et indretningsprrojekt end et ombygningsprojekt, hvilket passede os storartet.

Et roligt univers
Sarah ønskede at skabe et lyst, let og roligt univers. ”Det er utrolig vigtigt for mig, at vores hjem er roligt i farve og udtryk så jeg kan slappe helt af i hovedet når jeg er her – vores hverdag og liv generelt er så hektiske og fyldt med aktiviteter, at det er alfa og omega, at når jeg er hjemme, så er der helt ro. Derfor valgte jeg at holde mig til de mere neutrale farver både hvad angår møbler, gardiner og vægfarver. Jeg elsker de grå/brune nuancer. Meget lidt nips er tilladt – det roder og så er roen ødelagt”.

Selv karakteriserer Sarah sin indretning som et miks mellem engelsk og dansk stil. ”Vi har det ikke hvidt i hvidt og lidt slidt eller en masse danske designer møbler og vi har det heller ikke overmønstret og tungt polstret. Vi har som sagt diskrete afdæmpede farver, vi har lange gardiner på træstænger – men i lettere transparente stoffer. Vi har polstrede lænestole, chaiselonger, puffer og sofaer, men i lyse farver og naturlige materialer – ikke vildt larmende. Vi har lidt moderne møbeldesign, i form af Gubi stolene i spisestuen, men sat sammen med et rustikt træbord. Og så er vi måske gået lidt amok med det sort stribede tapet i soveværelset”, afslutter hun.

Photos by Stuart McIntyre, Text and Styling by Katrine Martensen-Larsen