Balinesisk paradis

Tid til at fordybe sig, roen og et klima der året rundt byder på varmegrader mellem 26 og 32 grader trak så meget i Tommy Hyldahl og hans kæreste Mariya Pepelanova, at de besluttede sig for at købe et stykke jord på det nordlige Bali. Her har de bygget deres eget private paradis – på en bjergskråning midt i junglen og med en storslået udsigt til havet.

01 copy 02 copy 03 copy 04 copy 05 copy 06 copy 07 copy 08 copy 09 copy 10 copy 11 copy 12 copy 14 copy 15 copy 16 copy 17 copy 18 copy 19 copy

Manden bag NORR11
”Jeg har altid været meget fascineret af Bali og er særdeles begejstret for den balinesiske interiørstil. Jeg har i forbindelse med mit arbejde, indenfor både mode- og møbelbranchen, fået produceret en del ting herude og derfor været her meget”, forklarer Tommy Hyldahl, der ejer firmaet Metropol og står bag mærkerne Snob, St-Martins, Margit Brandt og Suit samt NORR-butikkerne. Og som i øvrigt ejer halvdelen af det netop lancerede og yderst interessante møbelkoncept NORR11.

Igennem nogle venner traf Tommy den tidligere reklamemand Niels Normann, der i 1996 byggede det eksklusive resort Damai i landlige omgivelser på fire hektar jord med spektakulær udsigt over nordkysten, Bali’s gamle hovedstad Singaraja og Java’s fjerne vulkaner. ”Damai betyder “fredelig” på indonesisk og det er ikke en overdrivelse. Her er fuldstændig idyllisk – grundene er udlagt som en eksotisk tropisk park, side om side med gartneri og landbrug med økologiske produkter til blandt andet stedets restaurant. Det var her jeg fik mulighed for at købe et stykke jord og bygge mit eget hus”, fortæller Tommy.

Etnisk inspireret indretning
I tæt samarbejde med Niels Normann tegnede Mariya og Tommy på deres kommende ferieparadis, som et professionelt lokalt entreprenørfirma fik lov til at bygge. ”Det kunne kun lade sig gøre fordi Niels Normann var på stedet og kunne følge processen. Vi måtte jo bare krydse fingre for at alt gik som det skulle, herhjemme fra Danmark”, mindes Tommy om processen han satte i værk for snart seks år siden. En af de vigtigste ting for ejerne var at huset skulle passe ind i omgivelserne. Det skulle ligge diskret og ugeneret og fremstå som de øvrige bygninger i komplekset – med hvide kalkede facader og tagspån af træ. Indvendigt ønskede parret derimod at skabe et zen-agtigt univers. Med mørke farver på væggene, mørke fliser, mørkt træ og en indretningsstil der både er etnisk- og colonial-inspireret. ”Fordi lyset er så skarpt udenfor er det beroligende at komme indenfor i de mørke omfavnende rum”, forklarer Tommy om beslutningen.

Damai og gastronomi i verdensklasse
”Det smarte ved at huset ligger i forbindelse med Damai restortet er, at nogen kan se efter det og sågar leje det ud for os, når vi ikke selv bruger det. For selvom vi gerne ville være her meget mere, bliver det realistisk ikke til mere end et par uger et par gange om året”, fortæller parret. Huset der er på 200 kvadratmeter består af to store masterbedrooms med hver deres walk-in garderobe og både inden- og udendørsbadeværelser. De to afdelinger er forbundet af en stue. ”Køkken er her ikke noget af for med i arrangementet er fuld forplejning på Damais restaurant. ”Enten spiser vi deroppe, eller også får vi maden bragt”, fortæller Mariya og Tommy.

Og det er gastronomi i verdensklasse, der er tale om. Restauranten på Damai har været genstand for adskillige kogebøger og magasinartikler, og har med succes deltaget i den prestigefyldte World Gourmet-topmødet i St. Moritz, Schweiz. Køkkenet kombinerer balinesisk og asiatiske tradition med vestlige påvirkninger og serverer innovative versioner af balinesisk klassikere med lokale urter, importerede delikatesser og friske råvarer og kød fra egen gård. Restauranten går for at være den bedste på den nordlige del af øen og blev i øvrigt grundlagt af danskeren Pet Thøstesen. (Samme Per Thøstesen som i dag står bag restaurant Bistro Boheme på Esplanaden i København og som tidligere har arbejdet for blandt andet Poul Bocuse i Frankrig og i øvrigt var kok for fodboldlandsholdet ved EM i Portugal og ved VM i Syd Afrika).

I dag er tre et halvt år siden parret kunne tage deres hus på Bali i brug. ”Og der går ikke en dag hvor vi ikke tænker på hvor heldige vi er at have et sted som dette og hvor vi ikke længes efter varmen, udsigten og de utrolig søde mennesker der bor og arbejder i området”, afslutter Tommy.

Photos by Mikkel Adsbøl, Text by Katrine Martensen-Larsen